Choose language

SÅDAN VÆLGER DU DEN RIGTIGE FLYVERDRAGT!


Synes du det er svært, at vælge den helt rigtige flyverdragt til dit barn? Mange af dragterne ligner hinanden, så hvad er forskellen, og hvad er det bedste til dit barn?

Her er en mini-guide med 8 gode råd til dig


1. Hvad er dit barns behov?

Start med at tænke tilbage på hvilket overtøj din pige eller dreng havde sidste vinter. Fungerede det, og var dit barn glad for overtøjet? Hvordan var holdbarheden? Brug sidste års oplevelser, når du køber nyt vinterovertøj.

Derudover er det vigtigt at overveje hvilke behov, flyverdragten skal dække. Børn leger meget udendørs, de sidder stille og leger i sandkassen, leger aktivt med høj puls, og hopper i vandpytter. Derfor vil vi anbefale dig at undersøge hvorvidt de flyverdragter du overvejer at købe, er varme, slidstærke og vandtætte.

2. Kan barnet selv tage flyverdragten på?

Vælg en flyverdragt dit barn selv kan tage af og på uden din hjælp. Tjek om dit barn selv kan bruge de lynlåse, velcrolukninger og trykknapper, der sidder på dragten. Hvis foret er glat, kan dit barn lettere komme i flyverdragten.

Vi har indsat en ekstra lang lynlås med zip-puller i alle LEGO® Tec dragter til de yngste, så det er nemmere for din pige eller dreng selv at tage dragten af og på.

3. Er flyverdragten vandtæt?

Flyverdragten skal holde dit barn varm og tør hele efteråret og vinteren, derfor er det en god idé at undersøge vandsøjletrykket på dragterne. En afgørende faktor for vandtæthed er at alle sømme er tapede med en tape, der gør, at vandet ikke trænger ind i dragten gennem sømmene. Så undersøg hvor højt et vandsøjletryk dragten har, hvorvidt alle sømme er tapede, eller om det kun er udvalgte sømme.

Alle LEGO® Tec flyverdragter kan klare et vandsøjletryk på 8-15.000 mm. I de fleste af flyverdragerne er alle sømme tapede med en specialtape, således at vi kan garantere at dragterne er 100% vandtætte.

> Læs mere om vandsøjletryk her

4. Kan dit barn holde varmen?

Det er vigtigt, at flyverdragten er vindtæt, så dit barn ikke kommer til at fryse. Du kan i den forbindelse tjekke, at der er vindstolpe under eller over lynlåsen, samt vindfang eller elastik ved ærmerne og ved fødderne, som sikrer, at luften ikke trænger ind.

Når børn er ude at løbe og lege, bliver de ofte varme. Hvis barnet ikke kan komme af med den overskydende kropsvarme, kommer barnet til at fryse og risikerer at blive forkølet. Derfor er det utrolig vigtigt at købe en dragt, som er åndbar.

5. Kan flyverdragten holde til leg?

Dit barns nye flyverdragt skal kunne holde hele sæsonen, og hvis din pige eller dreng er meget aktiv, bør du gå efter en ekstra slidstærk dragt. Børn leger mange forskellige lege på legepladsen og i naturen, så dragten skal kunne modstå ekstra slitage.

> Her kan du se, hvordan vi tester slidstyrken på vores LEGO® Tec produkter.

6. Hvad betyder sikkerhed for dig?

Ønsker du at sikkerheden skal være i top, skal du undgå hætter som lukkes under hagen samt dragter med løse snore og elastikker i hals- og hætteområdet, da disse kan være farlige og hænge fast i legestativer, træer eller lignende.
Gå efter en dragt med aftagelig hætte, som er påsat med trykknapper, så den springer op, hvis den skulle hænge fast i noget.

Derudover er det altid en fornuftig idé, at købe en flyverdragt med reflekser af hensyn til trafiksikkerheden.
Som en ekstra sikkerheds detalje, har alle LEGO® Tec flyverdragter sikkerhedsspænder på ærmerne, hvori handskerne kan sættes fast. Spændet udløses, når der trækkes i handsken, dette mindsker risikoen for ulykker, hvor barnet hænger fast med handsken.

7. Hvordan vælger du den rigtige størrelse?

Det er essentielt, at dit barn kan bevæge sig frit og uhindret under alle former for udendørsaktiviteter. Dette opnås ved en blød og let flyverdragt med god pasform.

Det kan være en fordel med en elastik i taljen eller en justerbar talje i dragten. Det er vigtigt, at flyverdragten hverken er for stor eller for lille, men passer perfekt, når barnet skal lege og bevæge sig i den.

Hvis du er i tvivl om størrelsen dit barn skal have, kan du klikke og se vores størrelsesguide for flyverdragter > her

8. Kan flyverdragten vaskes og tørres?

Sidst men ikke mindst er det praktisk, at flyverdragten kan vaskes i vaskemaskine og tørres i tørretumbler. Det er altså det nemmeste i en travl hverdag, så overtøjet kan være klar til leg allerede næste dag.

Alle LEGO® Tec flyverdragter kan tørretumbles eller tørres i tørreskab.

> Se vores vaskeanvisninger for LEGO® Tec her

Hos LEGO® Wear designer vi vores LEGO® Tec overtøj med udgangspunkt i aktive piger og drenge, der elsker at lege udenfor selvom det er koldt, regner eller sner.

Vi er meget kvalitetsbevidste i materialevalget, og alle sikkerhedsdetaljer er i top, så spørgsmålet er, hvilken model og farve vælger du?

> Se det komplette udvalg af LEGO® Tec flyverdragter her >

LEGO® Wear – Børnetøj af høj kvalitet

LEGO Wear børnetøj er ensbetydende med høj kvalitet. Børn leger og slider deres tøj, og sådan skal det være. Derfor er der fokus på den gode kvalitet, så LEGO Wear tøj kan holde til noget – men stadig med komforten i fokus.

LEGO® Wear - Yndlingstøj til dine børn

Find dit barns yndlingstøj her. Dit barn vil elske LEGO figurerne på tøjet og vil hurtigt vælge sin favorit med motiv fra LEGO universet. Tøjet er i høj kvalitet og kan tåle at blive vasket igen og igen.

LEGO and the LEGO logo are trademarks of the LEGO Group. ©2019 The LEGO Group.
Produced by KABOOKI® under license from the LEGO Group.
Webdesign & webshop af MCB

LEGO® Wear by Kabooki   ·   Rønnevej 1   ·   7400 Herning   ·   Danmark   ·   Tlf.: +45 9627 5520   ·   CVR nr. 38235311   ·   support@legowear.com
Klik mig
0