Vores valg

For ikke så mange år siden kaldte man dette område for CSR. Før i tiden hed det etik og moral – og det er i virkeligheden nok det mest betegnende. Hvordan agerer vi etisk og moralsk i forhold til vores produkter, leverandører og til det omkringliggende samfund?

På KABOOKI har etik og moral været kerneværdier, siden virksomheden blev grundlagt i 1993. På det tidspunkt nok uden megen tanke på, hvad det ville sige at handle etisk og moralsk korrekt – men mere som en nødvendighed, fordi tøjet hed noget med LEGO.

Ikke meget er forandret – lige udover at vi i dag er meget bevidste om, hvad vi gør, hvorfor vi gør som vi gør, – vi træffer nemlig dagligt valg og fravalg.

Vi alene kan ikke ændre verden

Ligesom vi heller ikke egenhændigt kan forudsige, hvad der i morgen er ’forbudt’ og dermed ikke længere god moral. Vi har derfor valgt, at vi indgår i relevante netværk – indenfor mange fagområder – for kun ved at lytte til hvad der rører sig ude i verden, og hvordan andre tackler udfordringerne, kan vi blive klogere. 

Vi deler gerne vores erfaringer og viden med andre

Vi har valgt at tro på, at sammen kan vi gøre tingene bedre og dermed gøre en forskel – også langsigtet.

Vi har valgt at lave børnetøj af høj kvalitet, fordi børns ve og vel ligger os på sinde. Det betyder indimellem fravalg, men oftest tilvalg og dyrere løsninger.

Vi har valgt at koncentrere vores kræfter på produkterne og der hvor produkterne bliver til – men vi arbejder sideløbende med de andre forhold omkring produktion af tekstiler. Vi har valgt at efterleve lovgivningen, som regulerer tekstilfremstilling. Lovgivningen er foranderlig og vi følger derfor nøje de tendenser og strømninger, der vedrører vores område, nationalt såvel som internationalt.

Nedenfor kan du orientere dig mere i detaljen på de forskellige områder. Det er dit valg!

KABOOKI ansatte

Vi har valgt, at KABOOKI kun ansætter medarbejdere, der er i overensstemmelse med det DNA, der er kendetegnende for vores virksomhed

De skal være positive, have en holdning og være professionelle og fagligt stærke. Vi har valgt at føre en uformel tone, hvor der er højt til loftet men samtidig med respekt for hver enkelt medarbejder.

Vi skal opføre os ordentligt, og vi skal stræbe efter at gøre det bedre – dette er en leveregel, som kendetegner KABOOKI, og som samtidig vidner om, at vi ikke skal ”lulle os i søvn og gøre som vi plejer”.

Udskiftning af medarbejdere er meget lav og vidner om, at KABOOKI ansatte har det godt og trygt, og at de brænder for det, de laver.

Produkter

Når du vælger et LEGO Wear produkt kan du være helt tryg, vi har nemlig allerede foretaget en masse valg, som sikrer at dit barn kan lege trygt og sikkert.

De fleste kender LEGO klodsen som et højkvalitetsprodukt, der holder generation efter generation – på samme måde er det med LEGO Wear; det er et højkvalitetsprodukt, der kan holde til at blive leget og tumlet i.

Sikkerhed

Vi har valgt at indarbejde alle tilgængelige standarder for sikkerhed i børnetøj, når vi designer og producerer LEGO Wear. Vi ved, at når børn leger bliver tøjet testet til det yderste. Vi har valgt at investere rigtigt mange ressourcer i konstant at udvikle og forbedre vores produkter, så de er sikre for børn at lege i.

Hvordan mindsker vi risiko for ulykker hvor barnet kan hænge fast

Vi har valgt at gøre følgende for at mindske risikoen for ulykker, hvor barnet kan hænge fast og blive udsat for kvælningsfare.

 • Vi laver ikke halstørklæder
 • Alt overtøj har aftagelige hætter
 • Vi anvender et specielt trykknapbånd som nemt udløses ved træk
 • Trykknapbåndet bruges til at fastgøre aftagelige hætter til de mindste (str. 0 - 3 år)
 • Vi har udviklet et sikkerhedsspænde på LEGOTec jakker og flyverdragter, hvori handsker og luffer kan fastgøres. Sikkerhedsspændet udløses ved træk
 • Vi har ikke snore eller løkker i hætte- og halsområdet
 • Vi har ikke bindebånd på hatte og huer
 • Vores aftagelige hætter på alle jakker og flyverdragter kan ikke lukkes under hagen. En lukning under hagen giver en løkke, som kan udgøre en risiko for at hænge fast
 • Vi sikrer altid den justerbare snor indvendigt i jakker så det undgås, at snoren hænger nedenfor jakken

Hvordan minimerer vi brugen af små dele

Børn kravler, klatrer, hiver, bider og flår i tøjet, derfor har vi valgt at indarbejde regler fra legetøjsdirektivet, som betyder, at alle smådele er fastgjort og kan tåle at blive hevet i.

Hvor det er muligt, har vi helt fravalgt at bruge smådele på produkter fra str. 0 – 3 år.

Andre eksempler på hvordan vi indarbejder og tænker i sikkerhed

 • check Vi har valgt at lave korte natkjoler for at undgå faldulykker
 • check Vi har valgt at fastgøre snore i bukser, så de ikke kan tages ud
 • check Vi har valgt kun at bruge reflekser af højeste kvalitet og med optimal synlighed

At tøj kan indeholde kemikalier, er kendt for de fleste

Der har i de senere år været fokus på forskellige kemikalier og disses påvirkning på både mennesker og miljø. Vi er altid på forkant med de skrappeste regler, og vi har valgt, at grænseværdierne for indhold af kemikalier i LEGO Wear til stadighed ligger væsentligt under de tilladte grænseværdier.

Det vil sige, at alle LEGO Wear produkter produceres uden brug af skadelige kemikalier, i henhold til gældende EU-lovgivning (REACH), og testes periodisk af Bureau Veritas.

Miljø

Vi har valgt, på nuværende tidspunkt, ikke egenhændigt at koncentrere vores fokus omkring miljøforhold på produktionsstederne.

Pr. 1. januar 2015 er vi blevet medlem af DIEH (Dansk Initiativ for Etisk Handel), for i fællesskab også at kunne påvirke miljøforholdene på produktionsstederne langsigtet.

Leverandører

Vi har valgt at koncentrere vores produktion i fjernøsten, nærmere betegnet Kina, fordi man her leverer høj kvalitet, leveringssikkerhed og frem for alt villighed til dialog

Vi har valgt at besøge, auditere og træne vores leverandører, for kun på den måde har vi vished for, at menneskerettigheder er i fokus og at disse bliver respekteret

Når vi har valgt at besøge vores leverandører, handler det blandt andet om, at vi gerne vil have den tætte relation og dialog med de personer, der er ansvarlige for at levere LEGO Wear produkter til os – år efter år.

Når vi auditerer vores leverandører, gennemgår vi fabrikkerne systematisk, og afsættet er lokal, national samt international lovgivning og tillige i overensstemmelse med vores Code of Conduct.

Når vi træner vores leverandører, handler det om, at vi viser vores leverandører, hvordan ting kan forbedres på både den korte og den lange bane, og dermed er vi med til at sikre stabilitet og rentabilitet for leverandørerne, som igen betyder, at vi kan fortsætte et mangeårigt samarbejde.

keyboard_arrow_up